Mann på jobb med hodepine eller migrene
/ / / Kiropraktisk behandling av hodepine og migrene

Kiropraktisk behandling av hodepine og migrene

Kiropraktikk – et alternativ for behandling av hodepine og migrene

Mange tyr til medikamenter som aspirin eller ibuprofen for en midlertidlig demping av hodepine. Likevel, dersom hodepinen eller migrenen er stadig tilbakevendende, kan kiropraktisk behandling være et trygt og effektivt alternativ. Kiropraktorer tilbyr et medikamenttritt, noninvasitv og effektiv behandling for mange typer hodepine. Behandlingen inkluderer spinal manipulasjon, neuromuskulær massasje og aktive og passive øvelser for å preventere hodepine, samt hvordan håndtere den.

Hvert tilfelle av hodepine er unik og krever en grundig evaluering og diagnostisering før en behandlingsplan kan bestemmes. Hos de fleste som plages av hodepine vil spenning i rygg og nakke være en hovedårsak. Da kan profesjonelle kiropraktorer oppnå en tydelig forbedring ved å justere de to øvre cervikale ryggvirvler mellom torso og cervical ryggrad. Cervical justering kan også være hjelpsomt i de fleste tilfeller av klasehodepine og tilbakevendende tilfeller av generell hodepine, så lenge triggere unngås.

Her forteller vi litt om hvordan kiropraktisk pleie kan hjelpe med å lindre forskjellige typer hodepine.

Behandling av cervikogen hodepine eller nakkehodepine

Cervikogen hodepine, vil som navnet tilsier, starte i basen av hodet og typisk årsake snerte på en side som senere beveger seg til front. I de fleste tilfeller, vil det også være smerter på samme side i skulder eller armen.

Denne form for hodepine er blant de minst vanlige hodepinetypene og det ligger til grunn å tro at denne form for smerte er trigget av direkte traume eller har sin opprinnelse fra et underliggende problem med nakken.

Cervikogen hodepine bedres ofte ikke av medikamenter kjøpt over disk. Dette er en form for hodepine der kiropraktisk pleie er høyt anbefalt.

Muligheter for behandlinger en kiropraktor kan utføre denne form for hodepine kan være:

Spinal justering

Også kalt spinal manipulasjonsterapi. Denne prosedyren involverer bruk av hender (manuell) eller en gjenstand (elektronisk) for å lindre press på leddene ved å bruke kontrollert kraft. Det hjelper også å redusere inflammasjon og bedrer nervefunksjonen. Ved behandling av cervikogen hodepine, ligger fokuset på den cervikale ryggrad (øvre del av leddene i nakken).

Leddmobilisering

Leddmobilisering er en type terapi som brukes ved passiv flytting på målrettet ledd for å forbedre bevegelse eller redusere smerte. Denne behandlingen rettes mot den cervikale ryggrad og gjenplasserer dislokale ledd for å lindre kronisk cervikogen hodepine.

Behandle nakken med forskjellige øvelser

Dette er en aktiv form for kiropraktorbehandling. Den involverer nakkeøvelser for å bevege leddene og muskler under guiding av en profesjonell kiropraktor eller fysioterapaut. Hovedformålet med disse øvelsene er å strekke nakkemuskulaturen og redusere stramme muskler.

Migrene behandling

Migrene er en nevrologisk tilstand som karakteriseres av intense, svekkende hodepine. Andre symptomer som kvalme, svimmelhet og oppkast er svært vanlig. Til tross for at det finnes tilgjengelige m medikamenter og sprøyter, kan også kiropraktisk behandling være hjelpsom, og har vist seg å være blant de mest effektive behandlingene innen migrene de siste årene. Noen av de standard behandlingsformene for en kiropraktor som behandler migrene er som følger:

Multidisiplinær migrene behandling

Denne behandlingen kombinerer kostholdsveiledning, avslapningsteknikker, stresshåndtering og fysisk terapi for å behandle og forebygge migreneanfall. Denne behandlingen har vist seg å kunne redusere migrenens varighet, hyppighet og komplikasjoner.

Nevromuskulær massasje

Denne massasjeteknikken fokuserer på frigjøre triggerpunkter i nakke, rygg og skulder for å lindre migrenesymptomene.

Behandling av spenningshodepine

Denne form for hodepine er vanskelig å skille fra migrene, da spenningshodepine er en lik type hodepine som kan forårsake en smerte som er vanskelig å beskrive – en form for stramhet rundt pannen eller bak i nakken. Den mest vanlige årsaken til spenningshodepine er muskelspenninger relatert til dårlig positur eller strekk over tid i nakke, skuldre, eller hode.

Modifisert kiropraktisk behandling som inkluderer nevromuskulær massasje og spinaljustering har vist seg å kunne hjelpe mot spenningshodepine.

Den unike kiropraktiske behandlingen teknikken som brukes mot spenningshodepine inkluderer:

Kraniocervival justering

Dette er en modifisert versjon av spinal justering som involverer en mer varsom tilnærming på nakkeleddene. Behandlingen gir rom for rytmisk bevegelse av de cervikale segmentene og hjelper på skiveutglidninger.

Oppsummering

Komplementær og alternative (CAM) terapitilbud som kiropraktorbehandling øker stadig i popularitet for å lindre og forhindre varierende smerter i ledd og muskler. Forskjellige kiropraktikkbehandlinger vil med høy sannsynlighet lindre hodepinen og redusere hyppigheten. Likevel: å finne den rette kombinasjonen av behandling kan av og til kreve litt tålmodighet, litt prøving og feiling, samt basiskunnskap til sideeffekter. For å oppnå de ønskede resultatene: konsulter legen din eller en sertifisert kiropraktor før behandlingen starter.