Om Akutt Kiropraktikk

Kiropraktorene hos Akutt Kiropraktikk - Fra venstre: Christian Øiom, Frode Vivot Sørholt, Fredrik Bråthen og Stefan Anderson. Foto: Martin Haagensen

Kiropraktorene hos Akutt Kiropraktikk – Fra venstre: Christian Øiom, Torgny Frøysaa, Frode Vivot Sørholt, Fredrik Bråthen og Stefan Anderson. Foto: Martin Haagensen

Akutt Kiropraktikk er en klinikk som startet i 2003. Bedriften har i dag totalt 6 kiropraktorer, og er i stadig vekst. Akutt Kiropraktikk tilbyr 24-timers vaktordning både i helg- og ukedager.

Erfaringsmessig viser det seg at når pasienten søker hjelp på grunn av smerte, vil hurtig smertelindring i form av passende behandling og oppfølging være fordelaktig. Pasienter følges opp helt individuelt, med skreddersydd behandling tilpasset pasientens behov.

Hva gjør en kiropraktor?

Kiropraktikk betyr enkelt «med hendene», og det er etter undersøkelse og på bakgrunn av hva pasienten forteller om tidligere ledd, muskel og skjelettplager at man justerer der det er behov for det. Kiropraktoren kan også ved behov stimulere gitte områder ved hjelp av triggerpunktmassasje, massasje og strekninger.

Kiropraktoren kan skrive ut sykemelding og kommer innunder Helfo. Kiropraktoren kan også henvise til fysioterapaut, manuellterapaut og til spesialister som ortoped og nevrolog, samt henvise til MR og røntgen.

Kiropraktoren skriver ikke noen form for medikamenter, men kommer med råd og veiledning til hva man kan gjøre selv for å bedre tilstanden – herunder blant annet gange i ulendt terreng, hvile når nødvendig før deretter bevege seg igjen, sittestilling på arbeidsplassen, øvelser man kan gjøre for å påvirke området som er belastet osv.

Kiropraktoren har taushetsplikt som alt autorisert helsepersonale. I noen tilfeller kan det være behov for en second opinion, og da vil en annen terapaut også se på pasienten, slik at man sikrer den best mulige behandlingen for pasienten.

Hensikten og intensjonen til kiropraktoren er å få pasienten til å føle seg best mulig på kortest mulig tid. Dette er svært individuelt fra person til person og det betyr varierende antall behandlinger fra pasient til pasient. Noen pasienter opplever bedring etter få behandlinger, noen trenger flere. Vanlig er det å ha intensiv behandling i begynnelsen, med oppfølgingsbehandlinger jevnlig for å opprettholde eller bedre resultatet.

Akutt Kiropraktikk har mange forskjellige pasienter, alt fra babyer med kolikk til toppidrettsutøvere.

Akutt Kiropraktikk består av et team som har god takhøyde, og tror på at litt gode vibber i hverdagen kan fungere som god medisin, også.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til oss.